Tags
Echt Hollands, hoekpons, label, labelpons, paperfuel, Pelumi Adejumo, Picnic, Sanny van Loon, thee, thee stuur je mee, theezakjes
Thee in een mooie verpakking blijft een favoriet kleinigheidje om mee te sturen met een kaart of brief. Er is alleen één klein probleempje: theezakjes zitten meestal verstopt in een afgesloten doosje. Hoe de zakjes in het doosje eruitzien, kan je aan de buitenkant niet zien. Toen ik nog niet zo lang geleden thee van Picnic ontdekte en de mooie doosjes zag, bestelde ik nieuwsgierig een paar soorten. Zijn de zakjes net zo mooi?
Picnic
Ben je al bekend met Picnic? Deze online-supermarkt bezorgt alleen aan huis. Om bij Picnic te bestellen heb je de Picnic-app nodig. De boodschappen die je hier bestelt, worden vervolgens in een klein elektrisch autootje bij jou thuis gebracht. Een oud-collega vertelde zo enthousiast over de service en producten van het eigen merk, dat ik niet lang daarna mijn eerste bestelling plaatste.
Als postliefhebber kijk ik vaak met een andere blik naar de dingen die ik tegenkom. Ruchama, Kim en ik noemen dat met post-ogen kijken. Op die manier scrolde ik nieuwsgierig langs alle producten van dit huismerk. Ik zag verschillende theesoorten in mooie doosjes en dacht: zouden de zakjes erin ook zo mooi verpakt zijn? Toen mijn bestelling werd gebracht en ik een van de doosjes opende, was ik blij verrast. Post-oogstrelend zijn ze!
Thee van Picnic met een beer op het doosje
Thee van Picnic met een beer op het doosje is in veel smaken te koop: ochtendmelange, avondmelange, kamille, sterrenmunt, gember, munt, venkel, zoethout, brandnetel met citroen, groene thee met kokos en mango, groene thee met gember en sinaasappel, groene thee met munt, groene en witte thee met jasmijn en oranjebloesem, zwarte thee met bosvruchten, zwarte thee met sinaasappel, zwarte thee met aardbei en zwarte thee met appel en kaneel. In de afgelopen weken heb ik er een aantal geprobeerd. Die laat ik in dit blog zien.
Op de theezakjes van deze productlijn staan kopjes met kruiden, bloemen en fruit. Elke smaak heeft een eigen illustratie.
Zelfs op de labeltjes aan het theezakje staat een kleine illustratie. Aan de ene kant een takje met blaadjes, aan de andere kant theekopjes en berenpootjes.
Leuk om te weten: het kaartje met de theelepeltjes en het papier dat je op de achtergrond ziet, komen uit het allereerste Flow Book for Paper Lovers.
In een doosje zitten twintig theezakjes, goed voor twintig kopjes thee. De manier waarop je de thee het best kunt bereiden, staat op de zijkant van het doosje en achterkant van het zakje beschreven.
Groene en witte thee met jasmijn en oranjebloesem
Heerlijk frisse thee van groene en witte theeblaadjes met gedroogde sinaasappelbloesem en jasmijn.
Sterrenmunt
Kruidige, volle thee met zoethout, venkelzaad, anijs en pepermunt. Heerlijk bij het ontbijt, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor. Enne, neem gerust een kopje voor het slapengaan. Sterrenmuntthee is namelijk van nature vrij van theïne (cafeïne).
Ochtendmelange
Frisse en krachtige ochtendmelange met zoete braamblaadjes, pepermunt en citroen. Heerlijk om mee wakker te worden bij het ontbijt, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor!
Avondmelange
Kruidige avondmelange met zoethout, appel, kaneel en kruidnagel. Heerlijk voor het slapengaan, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor.
Brandnetel met citroen
Frisse, kruidige thee met brandnetel en citroen. Heerlijk om mee wakker te worden bij het ontbijt, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor! Enne, neem gerust een kopje voor het slapengaan. Brandnetelthee is namelijk van nature vrij van theïne (cafeïne).
Gember
Pittige thee met gember. Heerlijk om mee wakker te worden bij het ontbijt, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor!
Groene thee met munt
Plof lekker op de bank en nip van je dampende kopje thee! Heerlijk frisse thee van groene theeblaadjes met gedroogde pepermunt.
Andere soorten thee van Picnic
Volle biologische thee van pure groene theeblaadjes met een vleugje citroenrasp en olie uit citroen- en limoenschil. De theebladeren worden snel na het plukken verhit en behouden zo die mooie groene kleur en fijne smaak. Mild, licht nootachtig en lekker verfrissend.
Naast de theetjes van Picnic met een beer op het doosje, vind je meer soorten van eigen merk. Waaronder de biologische thee die je op de foto hierboven kunt zien.
In deze doosjes zitten ook twintig zakjes, goed voor twintig zakjes thee. De illustraties op deze verpakking zijn ook prachtig, vind je niet?
En dat is niet alles! Picnic heeft nóg meer! Yolanda deelde er een paar op Instagram onder #theestuurjemee. Heb jij andere zakjes van Picnic in huis? We zouden het leuk vinden als je ze met ons deelt door een foto op Instagram te plaatsen en #theestuurjemee te gebruiken.
Labels
Mijn poststukken bestaan meestal uit een combinatie van kringloopschatten, nieuwe vondsten en hergebruikt materiaal. Voordat ik een lege verpakking in de oud papierbak gooi, kijk ik of ik er misschien nog iets van kan maken. Van lege theedoosjes met mooie illustraties maak ik graag labeltjes.
Met behulp van deze labelpons van Paperfuel is dat super snel gedaan. Ik snijd eerst rechte stukken en met een druk op de knop zit er een mooi randje aan én een gaatje in.
Voor de onderkant gebruik ik nog graag deze hoekpons van Paperfuel. Zo’n afgerond randje maakt het nog mooier, vind ik.
Party people
Tip: In Flow Book for Paper Lovers 2019 zitten party people; kleine papieren figuurtjes die gemaakt zijn om aan de rand van je glas te hangen. Deze illustraties van Jennifer Orkin Lewis zijn ook leuk ter versiering van een theezakje dat je meestuurt met je post.
Thee stuur je mee
Leuk om te weten: het notebook dat onder het theezakje ligt, zat bij Flow 2-2023. De stempel van de theepot en het kopje zijn van Cats on Appletrees.
In Flow 4-2022 kun je briefgeheimen van auteurs Heerma van Voss, Niña Weijers en Pelumi Adejumo lezen. Zij schreven de brief die ze ooit aan iemand hadden willen sturen. Omdat hun liefde altijd bleef bestaan. Pelumi Adejumo schreef aan ‘B’.
Laatst vroeg iemand waarom ik je zo graag schrijf. Wanneer ik een brief schrijf, dan dwing ik iemand, in stilte, tijd met mij door te brengen. Diegene spreekt dan niet tot het lichaam dat ik ben in de ruimte, maar tot mijn stem. Dit geeft mij een eerlijke kans, een voorsprong, om de tijd te nemen die ik vervolgens ook van de ander afdwing. Ik kan stilstaan bij de dingen die ik belangrijk vind, bij de verbanden die ik zie, zonder onderbroken te worden. Woord op papier bestaat binnen meerdere, en verruimt, tijdslagen. Ik maak als het ware een gat, een tunnel door de tijd. Zonder dat iemand het doorheeft, ben ik een kuil aan het graven en aan de andere kant ontmoeten wij elkaar. Die ander kan vervolgens verder graven, teruglopen, omhoog kijken en stilstaan bij de omwegen die ik genomen heb. Deze bedachtzaamheid ervaar ik als een beademing.
Pelumi Adejumo in Flow
Zo’n tunnel zie ik voor me als ik een brief of kaartje aan iemand schrijf. Al schrijvend bouw ik aan de briefwereld waar wij elkaar ontmoeten. Met dat beeld in gedachten stuur ik graag een theezakje mee. En hou van het idee dat zo’n klein, plat zakje in een groot glas thee verandert zodra de ontvanger er heet water op schenkt.
Door een mooi theezakje mee te sturen met een poststuk, geef ik meer dan een kopje thee. Ik geef een postvriendin me-time cadeau. Of eigenlijk us-time, want op deze manier kun je samen theedrinken en bijpraten op afstand. Via de ‘tunnel’ ontmoeten wij elkaar. En door samen soorten en smaken te ontdekken, beleven we steeds weer een nieuw avontuur.
Tip: Meer theezakjes bewonderen? We hebben onze blogs ondergebracht in verschillende categorieën om de verschillende onderwerpen gemakkelijk terug te vinden. Al onze blogjes over mooie theezakjes vind je hier.
Echt Hollands
Door de jaren heen hebben we heel wat blogs geschreven over mooie theezakjes. Het is dan ook één van mijn favoriete kleinigheidjes om mee te sturen met een poststuk. Een theezakje weegt niet zoveel: je kunt het meestal met een kaartje meesturen zonder extra verzendkosten te hoeven betalen.
Tip: Als je je envelop weegt voordat je ‘m dichtplakt, kan je zien of je nog een kleinigheidje mee kunt sturen zonder extra verzendkosten te hoeven betalen. Op de website van PostNL kun je een tarievenfolder downloaden. Dat is een handig overzichtje waarin je de tarieven van 2023 kunt vinden.
Het assortiment van PostNL bestaat uit permanente postzegels uit het basisassortiment en bijzondere postzegels uit de jaarcollectie. PostNL laat de permanente postzegels regelmatig opnieuw ontwerpen om de tijdsgeest te weerspiegelen. Dit jaar heeft dat geleid tot de uitgifte van de Echt Hollands postzegels. Dit zijn de opvolgers van de permanente postzegels uit 2014 met de wit-blauwe Nederlandse Iconen.
Op dit postzegelvel staan tien echt Hollandse afbeeldingen: een vaas met tulpen, een postduif met een brief, een bakfiets met planten, een koffiepot met Boerenbontmotief, een vuurtoren, een haring, grachtengevels, een slagroomtaart, een caravan en een kaasplank. Van de tien afbeeldingen keren er vijf terug op het velletje internationale postzegels. De illustraties zijn met de hand getekend door illustrator Sanny van Loon. Zij was ook de ontwerper van de decemberzegels in 2018. En die koffiepot met Boerenbontmotief kan ook door als theepot, vind je niet?
Lieve groet,
Nienke
Karin said:
Ha Nienke,
Wat een leuke blog weer! En superleuk om weer es van je te horen.
Die echt Hollands postzegels van de Bruna zag ik gisteren ook. Toen bedacht ik dat dat nou echt een item voor de Postfabriek zou zijn. En ja dus, dat vond jij gelukkig ook😉! Hoe gaat het met je?
Met je picnic-‘reclame’ ben ik ook blij. Ik vroeg me al af hoe die zakjes eruit zien, toen ik daar ging bestellen. Maar moet van mezelf eerst mijn eigen voorraad opdrinken. Dus ik ben blij dat jij ze besteld hebt om te bekijken! Ze zijn veel leuker dan ik dacht. Dus bij een volgende bestelling…🤫
Mooi ook, die tunnel. Past goed, ook bij het lezen van je verhaal aan de Postfabriek-fans!
Lieve groet,
Karin
Karin said:
Herstel: De mooie postzegels zijn natuurlijk van PostNL, maar als je ze deze zomer koopt bij Bruna (nog meer reclame, en ik heb nergens aandelen!) kun je een boerenbont servies winnen. Ook leuk.
postfabriek said:
Hee Karin! Dankjewel voor je lieve reactie en compliment. ‘Mijn’ Bruna is enkele weken geleden omgetoverd tot een Primera. Sindsdien weinig bijzondere postzegels verkrijgbaar in het winkelcentrum hier in de buurt. Ook de Echt Hollands zegels nog niet. Bij het schrijven van dit blog kon ik ze alleen nog op een foto bewonderen en toen al dacht ik wat jij dus ook dacht. Inmiddels heb ik ze besteld en in het echt kunnen bewonderen.
Hmmm, weet nog niet goed wat te antwoorden op je vraag. Misschien dat ik daar aan het eind van 2023 op terugblik en woorden voor kan vinden. Het is niet zo achtbanig (weet je nog?) als het was, maar nog wel een soort van snot. Een aantal weken geleden luisterde ik naar een podcast waarin Roek Lips vertelde naar aanleiding van een gesprek met Willem Beekman (bioloog). Die kwam met het prachtige beeld van hoe de rups een vlinder wordt. Daar zit een fase tussen en dat is de fase van een cocon. Dat duurt een aantal dagen. Als kind heeft Beekman weleens geprobeerd om zo’n cocon open te snijden, om te kijken hoe ver het was. Hij kwam toen tot de conclusie dat er op dat moment niks te vinden is. Er is geen rups meer te vinden en er is ook nog geen vlinder te vinden. Snot noemde hij dat, wat je dan tegenkomt.
Roek zei daarover: ‘En dat ben ik zo’n belangrijk beeld gaan vinden, ook voor onze tijd. Het oude kennen we maar het nieuwe kunnen we nog niet kennen, want daar gaat echt nog een hele lange tijd overheen voordat zich dat gaat uitkristalliseren. En in de tussentijd zitten we eigenlijk een beetje in het snot met elkaar. Waar het nog niet gedefinieerd kan worden, wat ook niet herkenbaar is. Waarvan het eigenlijk een beetje een ratjetoe is van een aantal dingen waarmee we met elkaar zitten aan te modderen en daar hebben we het ook mee te doen. En dat is bijna een soort natuurwet dat je daar doorheen moet voordat je bij de echte verandering uit gaat komen. Maar voorlopig duurt dat nog wel even.’
Dat vond ik zo mooi verwoord dat ik zijn woorden leen en deel.
Oktober vorig jaar vertelde jij over de daklekkage en de schade daardoor was ontstaan. Nu ben ik nieuwsgierig… hoe is het met jou en de papierrouw?
Aaaww, wat leuk te lezen dat jij diezelfde nieuwsgierig ervaarde toen je een bestelling bij Picnic plaatste. Heb je de mooie doosjes van de ijsjes toevallig ook gezien? 😍
Lieve groet,
Nienke
Saskia B said:
Nou…
Lieve Nienke,
Toeval bestaat niet!
Terwijl ik deze prachtige blog-waar-je-helemaal-blij-van-wordt zit te lezen, kleppert mijn brievenbus met…POST VAN JOU! Hoe bestaat het.
Wat een heerlijke verrassing.
& nog wel met die leuke theezakjes erin.
Enorm bedankt!
Voor de leuke blog, voor de fijne post met jouw lieve woorden.
binnenkort “echte post die zoveel leuker is” retour, maar voor nu: genieten!
Lieve groet, Saskia B
postfabriek said:
Lieve Saskia,
Ha! Wat heerlijk dat de post aankwam op de dag dat dit blog online kwam. Het bleef nog even spannend… Nam de envelop mee op weg naar een pakketpunt en dacht dat er verschillende brievenbussen op de route stonden. Uiteindelijk moest ik in steeds hoger tempo wandelen en kwam nèt na vijf uur aan bij Primera waar de postzakken al werden dichtgeknoopt. Gelukkig mocht het poststuk voor jou nog mee. 💌
Jouw enthousiaste reactie heeft voor een grote glimlach gezorgd, fijn!
Liefs,
Nienke
Beppie said:
Allemaal leuk en aardig…..zou ze graag willen maar kan niet alle doosjes kopen en bestel ook niet bij picnic…..ben alleen en heb maar weinig nodig en hoe kom ik dan aan deze mooie zakjes….
postfabriek said:
Ai, je beschrijft hier iets herkenbaars, Beppie. Zo’n boodschappenbezorgservice is handig, maar niet vanzelfsprekend en haalbaar voor iedereen. Uit ervaring weet ik hoe teleurgesteld je je dan kunt voelen. De theetjes die ik bestelde, heb ik dan ook met andere theeliefhebbers gedeeld. Toen ik een foto van de theezakjes op Instagram deelde, kreeg ik meer van dit soort reacties van mensen die in landen of plaatsen wonen waar Picnic niet bezorgt. En later ook wat blije berichtjes na van theeliefhebbers die een familielid of kennis hadden gevonden die voor hen een doosje wilde meebestellen. Zou dat een mogelijkheid zijn? Wie weet zijn er anderen in je omgeving waarmee je samen een bestelling kunt plaatsen en verschillende zakjes kunt delen?
Lieve groet,
Nienke
José said:
Wat een mooi stukje weer, Nienke ! Of ik zelf snel bij Picnic zou bestellen, weet ik niet, maar dat doet er ook niet zo veel toe – er zijn immers genoeg mooie theezakjes en lekker theetjes verkrijgbaar. Ik vraag me wel eens af, of je speciaal voor de blogs zo bedachtzaam en mooi schrijft, of ook in je brieven ? ( zelf kan ik namelijk enorm van de hak op de tak springen, een soort associatieve gedachtestroom op papier soms.. )
postfabriek said:
Wat een fijne reactie, José! Door jouw vraag keek ik met ‘nieuwe ogen’ naar de brieven die ik schrijf. Daar had ik nog niet eerder echt bij stilgestaan. Een leuke, inspirerende vraag!
En oh, ik kan ook heel erg van de hak op de tak springen. Helemaal als ik tegenover iemand sta en het ene na het andere zijweggetje neem of net dat ene woord niet kan vinden. Ik bewonder mensen die mooi kunnen vertellen, waarbij een verhaal zonder enige moeite lijkt te stromen.
Het fijne van schrijven vind ik de ruimte om over woorden na te denken, dat bedachtzame. Ik vind het heerlijk om de tijd te nemen en stil te staan bij hoe ik de dingen zie en voel. En toch lukt dat ook niet altijd.
En herken je dat, dat de ontvanger van je woorden ook invloed heeft op je schrijven? Bij het schrijven van blogs beeld ik me allerlei mensen in die mijn berichten zouden kunnen lezen. Nieuwe lezers, bekende ogen, mensen die vooral graag mooie plaatjes zien, mensen waarmee ik de magie van brieven en de kracht van een kaartje kan delen en ga zo maar door. Ik probeer me zoveel mogelijk tot iedereen te richten.
Lieve groet,
Nienke
José said:
De ontvanger van mijn woorden heeft zeker invloed op mijn schrijven. Volgens mij moet dat ook, wil je iets leesbaars leveren voor diegene. Misschien heeft het overigens nog wel meer invloed op de inhoud dan op de woorden zelf, soms misschien zelfs te veel. Mooie weer om over na te denken ook, dank je.
Pingback: Flow Book for Paper Lovers 9 - Postfabriek
Pingback: Zomer met Vlinders in je buik (met kortingscode!) - Postfabriek